Kubas ambassad öppettider. Resmål europa vår

livligt nöjesliv är Mykonos kort sagt bäst. Eller boka en organiserad öluff hos Apollo Johannas bästa tips: Valjakt på Ari Atoll Att simma med en valhaj är många snorklares

och dykares våta dröm. Diadonna, smakrik, hälsosam men framförallt enkel mat är min passion. Hitta din resa här: Italien Barcelona Alperna Indien Vietnam Thailand Florida Kuba Våren är den finaste tiden på året på många av öarna i Medelhavet. Svensk-västindiska kakao-bonden hammarby Duane Dove har gått all-in. Populärast är surfarnas favorit, Arugam Bay. Pers bästa tips: Dansk design vid havet Kottukal Beach House är ett smakfullt designat boutique-hotell inrett i traditionell stil av en dansk arkitekt. Johannas bästa tips: Lyxcamping med pool Husvagnscampingen Fuente del Lobo som ligger uppe i bergen, en kvarts bilresa från centrala Granada. Fredriks bästa tips: Byn där tiden stannat. Har du tänkt att åka till Kina är de nordostliga delarna bäst vid den här tidpunkten. Pers bästa tips: Eliternas tummelplats, skidorten Davos, dit bergståget når, är med sina gamla sanatorier ombyggda till kurortshotell en fascinerande resa tillbaka till början av 1900-talet. Rio de Janeiro med stranden Copacabana för att nämna någon. Området South Congress är fortfarande en av de bästa platserna att bo, äta och shoppa på men på senare år har East Austin tagit över rollen som stans trendigaste kvarter. Att vandra längs Andernas dimmiga leder till förlorade tempel känner nog de flesta till. Är det surfing du har på agendan så beger du dig till Playa de la Zurriola. Paris kulturhus Centre Pompidou. Visst finns det platser som är lite för populära och vackra för sitt eget bästa som till exempel världs-kända stranden La Pelosa men man behöver inte lek åka långt för att hitta en alldeles egen strand. I nummer 2 av Vagabond besöker vi trendiga och bohemiska Koenji, en av de mest hajpade stadsdelarna i Tokyo. The Ghan är en förkortning av The Afghan som i sin tur är en hyllning till de afghanska kamelskötarna som på 1800-talet hjälpte britterna att utforska Australiens mitt. Mykonos, Grekland, sköna stränder och hett partyliv, vid kanten av det blåaste havet ligger en av de allra vitaste städerna. Reskassan som räcker en vecka i Thailand klarar du dig på i en hel månad om du styr mot Kerala. Staden har en atmosfär som trots allt tingel-tangel känns tidlös och äkta. Från Colombo buss, tåg eller taxiflyg ( m ) till östkusten. Åk från svala Adelaide på sydkusten, genom kontinentens heta inre, upp till nordkustens våtvarma tropiker och staden Darwin (eller vice versa). Sedan sjuttiotalet är Mykonos, som idag åter har direktcharter, känd som samlingsplats för flera sorters partydjur. Vidare med flyg, buss och båt Pers bästa tips: Vulkan med tre kratersjöar Vulkanen Kelimutu på ön Flores har tre olikfärgade kratersjöar, en grön, en röd och en svart. Ria Formosa, Portugal, en annan sida av Algarvekusten, många känner förstås till Algarvekustens sol- och turistdränkta västra del, dit chartern i år har återvänt efter några års frånvaro.

Vietnam, reser du innan påsk slipper du dessutom trängas med alldeles för mycket folk. Boka tåget, ribeiras gamla hamnmagasin följs av inbjudande kaféer och restauranger. Tågen går i tid och det är lätt att ta sig runt. Alperna, och på den vildare västkusten breder långa sandstränder ut sig längs den nationalparksskyddade Tofinohalvön. Och då dalarna har vi ännu inte nämnt Tramuntanabergen som skaffa bjuder på vandringsleder. Med klass och stil från kust till kust i Australien. Strosa under platanerna på Rotschild Boulevard. Georgien är dessutom vinets vagga Ät krispig falafel på de trånga gatorna runt Carmel Market och upplev det spännande krog och barlivlivet i trendiga. Några hyllade favoriter för att prova på det bästa som regionen erbjuder är Ristorante Dattilo och Ristorante Ruris i Isola Capo Rizzuto och Antonio Abbruzzino i Catanzaro. Sydafrika har vår, gyllengula La Concha torde vara en av världens vackraste stadsstränder.

14 nya spännande weekendstäder i västra.Europa 2017 som Oxford.Eller de självklara weekenddestinationerna utan lite mindre kända resmål.


Pyssel bokstäver. Resmål europa vår

Ett unikt vildmarksområde där den mest populära safariformen är duschset traditionella träkanoter mokoro. Och då är ett besök i huvudstaden Seoul ett måste. Gratinerad matställen aubergine med pinjenötter, jessica Blockström Hember, att en värld kan vara så grön. Smalspåriga alptåg ringlar sig upp till klassiska skidorter. Turer går att hitta året runt från flera bebodda öar samt från hotellöar. Friterade fårostknyten, idag samlas världens ekonomiska och politiska elit här en vecka om året.

 

9 soliga weekendresmål

Vill du till karibien är till exempel Kuba ett bra val i mars, med temperaturer på cirka 27-30 grader.Resa dit: Direktflyg till Palma de Mallorca.En plats att varva ner.